Den søde hugorm Gorm

Det er ikke altid man gør det, man gerne vil. Indimellem fristes man over evne! Gode intentioner er bare ikke nok. Det gælder uanset om man er voksen, barn – eller en lille hugorm. I Camilla Kuhns bog om ”Den søde hugorm Gorm” møder vi den rare hugorm Gorm, der gerne vil være god imod andre. Modsat sine artsfæller vil Gorm ikke spise mus men hellere dyr dåsemad. Men fristelsen kan blive for stor når sulten gnaver! Selv for en sød, rar og kærlig hugorm som Gorm. Så er det jo heldigt, at man kan lukke sine øjne for sine synder. Vupti er fejlen og fortabelsen væk. Ligesom den lille mus.

Fortællingen om Gorm er en underfundig og usædvanlig historie, der udfordrer den lille læser. Her er masser af drama i børnehøjde. Barnet må være en aktiv medlæser og selv udlede, at Gorm faktisk slet ikke handler sådan som han gerne vil, men derimod falder for fristelsen til at spise de søde mus. Billedsiden udgør derfor en væsentlig del af den morsomme og dramatiske lille billedbog.

Bogens force er det uudsagte og overraskende moment, der giver dramatik og spænding. For søde hugorme kan da ikke finde på at spise mus? Jo, det hænder!

Camilla Kuhns billedbog er på ingen måde ordinær eller forudsigelig for den lille læser. Der er ingen happy ending, men derimod et fint glimt af humor gemt bag den meget menneskelige Gorm. For når alt kommer til alt, kender vi jo alle til at falde for fristelsen.

Køb Den søde hugorm Gorm online

Skriv et svar